• Begränsade upplagor & upcycled flugor
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
Fast frakt endast 29kr

Om My Bro Tie


Fler och fler människor vill nu hitta tillbaka till svunna tiders ideal och kvalitet. Genom medveten konsumtion vill vi gärna gynna små företag som vinnlägger sig om att använda återvunna material och tar avstånd från plast och annat som förstör vår jord i sina produkter och förpackningar. Här har vi hittat ett litet familjeföretag i Kapstaden i Sydafrika. En mamma, Louisa, och hennes två väninnor syr handgjorda flugor på en gammal hederlig Frick symaskin som arbetat outtröttligt i trettio år. Varje fluga tar ca 1 1/2 timme att sy och alla flugor tillverkas i begränsad upplaga om högst tjugo flugor. Tygerna som används är upcycled, även klassiska designerslipsar inhandlas i second hand-butiker för att sys om till en enda exklusiv fluga. Hennes son har designat kartonger av gamla tidningstryck och den färdiga produkten är som ett konstverk som ger ett intryck av old school charm.


Jag är född och uppvuxen i Sydafrika. Mamma är svenska och vi flyttade till Sverige när jag var tonåring. I alla år har jag drömt om att starta eget och importera unika och vackra produkter och samtidigt stödja entreprenörer och små företag i Sydafrika.  

2019 föddes Yebo Design. Yebo betyder ”yes” på zulu och jag vill sälja produkter som bara utropar ”YES, jag älskar den!” 

Yebo Design är här för konsumenten som vill handla med omtanke. Varför köpa från multinationella företag när man kan gynna den mindre företagaren. 

                           

NÄR DU KÖPER FRÅN EN TILLVERKARE KÖPER DU MER ÄN BARA ETT OBJEKT. 

DU KÖPER HUNDRATALS TIMMAR AV EXPERIMENTATION OCH MISSLYCKANDEN. 

DU KÖPER DAGAR, VECKOR OCH MÅNADER AV FRUSTRATION OCH LJUVA ÖGONBLICK AV REN  

GLÄDJE. 

DU KÖPER INTE BARA ETT TING. 

DU KÖPER ETT LITET STYCKE AV NÅGONS HJÄRTA OCH SJÄL, EN STUND AV DERAS LIV. 

VIKTIGAST AV ALLT, DU KÖPER SKAPAREN MER TID ATT GÖRA DET HAN ELLER HON ÄLSKAR. 


Det var en magisk stund när jag hittade My Bro Tie. Jag älskar deras miljötänk med upcycling och att deras Bro Ties är så unika och endast görs i begränsade exemplar. Jag hoppas att ni kommer att älskar deras produkter lika mycket som jag gör!Mina grundvärderingar 

  • Att människor ska få en god lön för deras arbete. 
  • Att sälja produkter i hållbart material i så stor utsträckning som möjligt. 
  • Att undvika plast i produkter och paketering.